SEDLISKÁ: Na 22. obecných slávnostiach sa budú predvádzať aj praveké remeslá

09.08.2013 Vranov nad Topľou

Sedliská 9. augusta (TASR) - Na 22. Slávnosti remesiel pod hradom Čičva pozýva verejnosť samospráva obce Sedliská v okrese Vranov nad Topľou. Súčasťou ich programu budú vystúpenia humoristov, folklórnych skupín, ochutnávky tradičnej zemplínskej gastronómie a ukážky prác ľudových remeselníkov. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 11. augusta už tradične v areáli sedlišťanského amfiteátra.
Pozvanie organizátorov obecných slávnosti prijali viacerí šperkári, rezbári, umeleckí kováči, výrobcovia píšťal a fujár, ale aj chutných a pestrozdobených perníkov z rôznych regiónov Slovenska.
V kultúrnom programe, ktorý odštartuje v nedeľu o 14.00 h, vystúpia folklórne zoskupenia Tarka, Lipovec, Šedliščanske chlopi, Rusínsky Holosy, ako aj ľudový rozprávač Jožko Jožka.
"Naše gazdiné budú piecť a ponúkať návštevníkom podujatia tradičné a v našich končinách mimoriadne obľúbené zemiakové lokše," povedal pre TASR starosta Sedlísk Jozef Dobrocký.
Svoj stánok na obecných slávnostiach budú mať aj pracovníci Vlastivedného múzea z Hanušoviec nad Topľou. "Návštevníkom chceme predstaviť výrobu šperkov z obdobia praveku, ale aj postupy a výsledky prác niekdajších tkáčov, šindliarov či hrnčiarov v dobových kostýmoch," informoval TASR pracovník múzea Samuel Bruss.
 

Vyberte región